Auto

Van je rijbewijs heb je levenslang plezier.
Je autorijbewijs halen is natuurlijk een flinke investering. Maar wel een investering waar je je hele leven nog plezier van hebt.

De rijopleiding bij Autorijschool Wies Knapen is gebaseerd op veilig en zelfstandig autorijden, waarbij wij je zoveel mogelijk verkeersinzicht bijbrengen, zodat jij na het behalen van je rijbewijs veilig de weg op kan.

Bij je autorijbewijs krijg je nog steeds gratis het bromfietsrijbewijs.

Theorie

Voor de theorie kun je bij Autorijschool Wies Knapen de theoriecursus volgen, de beste voorbereiding voor je theorie-examen en de juiste basis voor je rijopleiding.
Uit de praktijk blijkt dat de theorie vaak wordt onderschat. Landelijk is het slagingspercentage voor het theorie-examen slechts 40%.
De theorie leer je niet in 1 of 2 dagen, want dan ben je na een week gewoon weer alles vergeten en dat kost extra praktijklessen.
Zorg dus dat je goed voorbereid naar het theorie-examen gaat. Begin op tijd je theorie te bestuderen, volg onze theorie-cursus en slaag gewoon de eerste keer.
Het theorie-examen mag vanaf 16 jaar.

Praktijk

Voor de rijopleiding kun je kiezen voor schakelauto of automaat.
De automaat heeft ook een links-gaspedaal voor leerlingen die hun rechtse been niet kunnen gebruken.
In de nabije toekomst zullen nieuwe auto's alleen nog als automaat leverbaar zijn.
Je mag beginnen met rijlessen vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen.

Zelf regelen

Voor dat wij een theorie-examentussentijdse toets of examen voor je kunnen reserveren, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging.
En voor het praktijkexamen moet je eerst de GezondheidsVerklaring invullen. Doe dat aan het begin van de rijopleiding. Dat voorkomt soms nare verassingen.
Ben je geslaagd, dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coaches.
Op de pagina zelf regelen lees je hier alles over.

let op, zelf regelen